fredag den 15. april 2016

Sundere græsk kartoffel-moussaka

Denne moussaka laves med kartofler og ikke auberginer. Opskriften består af 3 dele: fyld, kartoffelskiver og cremet bechamelsauce. Selv om bechamelsaucen ikke er specielt sund, opvejes det af det supersunde fyld! 
Servér evt. med græsk salat, tzatziki og ristet brød. 


Til 6 personer

1. Fyld:


  • 500 g. magert hakket oksekød
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg 
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/2 blomkål
  • 1/2 squash 
  • 1 dåse kidneybønner
  • 2 dåser hakket tomat
Krydderier:
  • 0,5-1 tsk. kanel
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 knsp. revet muskatnød
  • 1 spsk sukker
  • Salt og peber
Fremgangsmåde: Hvidløg og løg hakkes fint. Olie varmes i en gryde og hvidløg og løg steges af. Kød tilsættes. Blomkål, squash, kidneybønner og 1 dåse hakket tomat blendes i foodprocessor til det ligner kødsovs.  Når kødet er brunet tilsættes grønsagerne og det hele koges op og simrer i 10-15 minutter. Imens forberedes bechamelsaucen og kartoflerne skæres i tynde skiver. 
Herefter tilsættes krydderierne og fyldet smages til. I et ovnfast fad lægges fyld og kartoffelskiver lagvis - først fyld, derefter kartofler. I alt 2 lag med kartofler efterfulgt af et lag fyld og til sidst bechamelsaucen på toppen. Moussakaen bages i ovnen ved 160 grader varmluft i 45 minutter. 

2. Kartoffelskiver

  • 2 store bagekartofler

3. Bechamelsauce:

  • 1 stor spsk smør
  • 2 spsk hvedemel med top
  • 6 dl. mælk
  • 4 spsk revet parmesanost
  • 2 æggeblommer
  • Salt og peber
  • 1 knsp muskatnød
Mælken opvarmes i en gryde og tages af blusset. I en ny gryde smeltes smørret. Hvedemel tilsættes og mælken pisken i lidt ad gangen (altså: sovsen opbages). Parmesan, salt og peber og muskatnød tilsættes og saucen smages til. Saucen tages af varmen og æggeblommer piskes i. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar