mandag den 19. august 2013

Sunde muffins med æble og kanel

Fuldkornsmuffins med æble, gulerod, kanel og mandler. De indeholder kun 100 kalorier pr. stk, og samtidig smager de som kage! Perfekt som eftermiddagssnack, til brunch eller morgenmad. 
Pynt: sprøde æblechips, opskrift findes her

12 stk.

  • 2 æg
  • 1 æble
  • 1 stor gulerod
  • 4-5 tsk. sukker
  • 1 spsk. hvedeklid
  • 2 spsk rapsolie
  • 100 g. yoghurt naturel eller kvark
  • 30 g. hakkede mandler
  • 1 stor tsk. kanel
  • 0,5 tsk. salt
  • 130 g. fuldkornshvedemel/grahamsmel
  • 1 tsk. bagepulver
Æg blendes med guleroden og halvdelen af æblet til en grødagtig konsistens. Det røres sammen med sukker, hvedeklid, rapsolie, yoghurt, hakkede mandler, kanel og salt. Den sidste halvdel af æblet skæres i småbitte tern og blandes i dejen. Til sidst røres fuldkornshvedemel og bagepulver i. 

Dejen fordeles i 12 papir muffinsforme og bages ved 180 grader varmluft i cirka 25 minutter.

Tip: mandler kan udelades og i stedet kan du tilsætte et ekstra æg og en halv banan (virker bedst hvis du har brugt kvark) for en mere luftig muffin med en sødere smag. 
Du kan også erstatte mandlerne med 80% mørk chokolade. 
Bemærk: dette ændrer selvfølgelig på energiprocentfordelingen men kalorieindholdet forbliver cirka det samme

Ingen kommentarer:

Send en kommentar