søndag den 1. september 2013

Chokolade chantilly på vand og billig chokolade

Denne dessert er super nem og billig! Den er også ret spændende idet chantilly normalt er en mousse-agtig dessert, som laves på fløde, men denne molekylær gastronomiske udgave består kun af vand og chokolade! Men den smager - og har konsistens - som den ægte vare. Lækkert!

Chantillyen bliver, pga. den kun består af vand og chokolade, meget kraftig i smagen, og derfor er det bedst at bruge en mørk chokolade med et lavt kakaoindhold - fx den allerbilligste fra Føtex eller en mørk Toms guldbar, der har et kakaoindhold på cirka 57 %. 
Fordi den bliver kraftig i smagen, synes jeg ikke man kan spise særlig meget, og derfor giver 100 gram chokolade 4 små portioner. 

Du skal bruge:
100 g. mørk (billig) chokolade
80 g. kogende vand
1 pose isterninger
2-3 spsk. salt

Chokoladen hakkes og puttes i en gryde, og overhældes med det kogende vand. Chokoladen smeltes heri over svag varme. Massen hældes i en glas- eller metalskål og skal nu køle ned til cirka 30 grader. (du kan bruge et termometer eller gætte dig frem - sidstnævnte har virket for mig hver gang)
Imens den køler af laver du et isbad i en stor skål med isterninger, salt og vand, som dækker isterningerne.
Når chokolademassen er kølet, så stilles glasskålen hen over isbadet,  og nu piskes massen med en elpisker indtil det begynder at stivne som mousse/flødeskum, og stilles herefter på køl indtil servering.
Den skal ikke være mega-fast, idet chantillyen stivner lidt mere når den sættes på køl.

Serveres med friske bær og evt. en lille klat flødeskum, som på billedet.

OBS: du kan desværre ikke lave chantillyen på hvid- eller mælkechokolade. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar