mandag den 29. februar 2016

Fuldkornsspaghetti med kødboller og tomatsauce


Opskriften giver cirka 3 portioner.

Udover de angivne ingredienser skal du bruge noget fuldkornsspaghetti eller eksempelvis bønnepasta. Start med at sætte vand over til pasta. Og lav så tomatsaucen:

2 dåser hakket tomat
1 spsk revet parmesan 
1/2 squash
1/2 løg
2 gulerødder
3 fed hvidløg 
1 tsk tørret basilikum 
1 tsk tørret oregano
1 tsk salt
1/2 tsk peber
1 spsk sukker 
1 tsk chili
2 spsk rapsolie

Squash, gulerødder og hvidløg rives fint. Løg finthakkes. (Bemærk at der også skal bruges squash, løg og hvidløg i kødbollerne, så klargør dette samtidig). I en gryde varmes olien op og løg og hvidløg sauteres heri. Tilsæt hakket tomat, revet gulerod og squash, parmesan og resten af krydderierne. Lad saucen simre i 15 minutter og smag den til. Imens saucen simrer sættes spaghettien over og kødbollerne laves.


Kødboller:
300 g hakket oksekød
1 lille æg
1/2 squash 
1/2 løg
2 fed hvidløg 
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret oregano
1 lille tsk salt
Peber 
1 spsk mel
1 spsk revet parmesan
Rapsolie til stegning 

Hvidløg og squash rives fint. Løg finthakkes. Oksekød røres med æg, squash, hvidløg, basilikum, oregano, salt og peber. Mel og parmesan blandes i en dyb tallerken. Farsen trilles til kødboller og rulles i melblandingen og steges i varm olie på en pande.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar