Til cirka 28 kager:
- 250 g. sukker
- 25 g. kakao
- 1,5 dl. mælk
- 1 spsk. smør
- 1 tsk. kokosolie
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 40 g. peanutbutter
- 60 g. nutella el.lign. - jeg brugte Galle & Jessen smørepålæg
- 350 g. havregryn
- Chokoladeknapper til pynt
Sukker, kakao, mælk, kokosolie og smør koges op i en gryde i et minuts tid.
Gryden tages af varmen og vaniljesukker, salt, peanutbutter, nutella og havregryn røres i.
Kagerne formes med en ske på et stykke bagepapir, pyntes med chokoladeknapper og stilles på køl.
Disse små syndige chokoladecookies med nutella er superlækre især når de er helt kolde. Jeg fandt opskriften på denne amerikanske blog: www.shugarysweets.com, og har selv redigeret lidt i den for at gøre den en smule mindre usund. Sukker- og smørindhold er reduceret, og mængderne ændret. Og så har jeg tilføjet en smule kokosolie for smagens skyld.
De blev rigtig gode! Og de smagte ikke så meget af peanutbutter som jeg troede (frygtede
SvarSlet;-)
Jeg tror faktisk godt at man kunne skære lidt mere ned på sukkeret uden at det ville gøre noget.
Jep, jeg ska "desværre" lige lave den et par gange for at finpudse opskriften helt;-) men de er lækre!
SvarSlet