Gazpacho er en spansk, kold tomatsuppe, som kan bruges til tapas eller bare spises som en lækker, frisk snack på en varm sommerdag.
Til cirka 1 liter gazpacho:
Du kan bruge lige hvad du har lyst til som fyld i suppen. Det mest normale i en gazpacho er:
Til cirka 1 liter gazpacho:
- 300 g. tomater
- 1 gul peberfrugt
- 200 g. agurk
- 1-2 fed hvidløg
- 40 g. daggammelt brød
- 10 g. olivenolie (denne udgave er fedtfattig, men du kan selv tilføje mere olie efter behov)
- 1-2 spsk. hvidvinseddikke (start med én og smag til, til sidst)
- Salt og peber
- 0,5 tsk. sukker
Du kan bruge lige hvad du har lyst til som fyld i suppen. Det mest normale i en gazpacho er:
- Små stykker tomat
- Hakket grøn peber
- Finthakket løg
- Agurk
- Brødcroutoner af lyst brød eller ristet rugbrød
- Hårdkogt æg skåres i små stykker (det lyder mærkeligt ja, men det smager godt)
Brødet lægges i blød i lidt vand i 15 minutter. Imens skrælles agurken og kernerne fjernes. Stilk og kerner fjernes fra peberfrugten.
Hvidløget pilles, og alle ingredienserne kommes i blenderen/foodprocessoren. Suppen tilsættes løbende lidt vand imens den blendes (cirka 2 dl.), indtil den får en blød, og ikke for vandet/tynd, konsistens. Suppen smages til med evt. flere krydderier og hvidvinseddikke.
Gazpachoen stilles på køl, helst i nogle timer, så den kan trække, inden den spises, og serveres med ovenstående garniture.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar