torsdag den 11. juli 2013

Nemme cheesecakes

Små ostekager, der smager lækkert, ser smukke ud og er supernemme at lave.
Jeg brugte friske danske jordbær og frosne brombær til bærsaucen.

Til 4 personer

Bærsauce
  • 200 g. frosne brombær
  • Cirka 30-40 g. sukker (smag til, det er forskelligt hvor naturligt søde bærrene er)
  • 1 spsk. maizena
Brombær koges op med en lille smule vand (måske en tredjedel af en dl.) og sukker. Maizena røres ud i lidt vand og tilsættes bærsaucen, så den jævnes og bliver "halvtyk". Saucen smages til, evt. med lidt mere sukker og afkøles helt før brug. Bærsaucen må gerne være en lille smule syrlig, da både kiks og ostecreme er ret sødt.

Ostecreme og kiks
  • En halv pakke digestivekiks
  • 1 pakke philadelphia el. lign.
  • 200 g. (light) græsk yoghurt - eller creme fraiche
  • 40 g. sukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • Friske jordbær til pynt
  • 30 g. chokolade til pynt

Kiksene knuses i en frysepose ved at banke løs på den med en kagerulle, eller du kan blende dem kort i en foodprocessor. 
Philadelphia, græsk yoghurt, sukker og citronsaft piskes sammen til det får en jævn konsistens. 

Desserten anrettes lagvis, først kiksekrummer, derefter ostecreme og til sidst bærsauce. Jeg plejer at lave  i hvert fald to af hvert lag, og denne gang pyntede jeg desserten med jordbær og et chokoladegitter. 

Chokoladegitrene laves ved at: smelte chokolade og hælde det i en frysepose, som du klipper et lille hul i. Derefter tegner du gitre med chokoladen på et stykke bagepapir, som du kommer i fryseren, til chokoladen er stivnet.

Tip: I stedet for brombærsauce, kan du lave en sauce af blåbær, jordbær eller hindbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar