Denne moussaka laves med kartofler og ikke auberginer. Opskriften består af 3 dele: fyld, kartoffelskiver og cremet bechamelsauce. Selv om bechamelsaucen ikke er specielt sund, opvejes det af det supersunde fyld!
Servér evt. med græsk salat, tzatziki og ristet brød.
Servér evt. med græsk salat, tzatziki og ristet brød.
Til 6 personer
1. Fyld:
- 500 g. magert hakket oksekød
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1/2 blomkål
- 1/2 squash
- 1 dåse kidneybønner
- 2 dåser hakket tomat
- 0,5-1 tsk. kanel
- 1 tsk. tørret basilikum
- 1 spsk. tørret oregano
- 1 knsp. revet muskatnød
- 1 spsk sukker
- Salt og peber
Fremgangsmåde: Hvidløg og løg hakkes fint. Olie varmes i en gryde og hvidløg og løg steges af. Kød tilsættes. Blomkål, squash, kidneybønner og 1 dåse hakket tomat blendes i foodprocessor til det ligner kødsovs. Når kødet er brunet tilsættes grønsagerne og det hele koges op og simrer i 10-15 minutter. Imens forberedes bechamelsaucen og kartoflerne skæres i tynde skiver.
Herefter tilsættes krydderierne og fyldet smages til. I et ovnfast fad lægges fyld og kartoffelskiver lagvis - først fyld, derefter kartofler. I alt 2 lag med kartofler efterfulgt af et lag fyld og til sidst bechamelsaucen på toppen. Moussakaen bages i ovnen ved 160 grader varmluft i 45 minutter.
2. Kartoffelskiver
- 2 store bagekartofler
3. Bechamelsauce:
- 1 stor spsk smør
- 2 spsk hvedemel med top
- 6 dl. mælk
- 4 spsk revet parmesanost
- 2 æggeblommer
- Salt og peber
- 1 knsp muskatnød
Mælken opvarmes i en gryde og tages af blusset. I en ny gryde smeltes smørret. Hvedemel tilsættes og mælken pisken i lidt ad gangen (altså: sovsen opbages). Parmesan, salt og peber og muskatnød tilsættes og saucen smages til. Saucen tages af varmen og æggeblommer piskes i.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar